|
EN
e-shop
επικοινωνία


Ένα στοιχείο που ανέκαθεν χαρακτήριζε την ανδρική εμφάνιση είναι το κοστούμι, εννοώντας ένα σύνολο ενδυμάτων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από το ίδιο ύφασμα. Η αρχή αυτής της μεγάλης και ενδιαφέρουσας ιστορίας μας μεταφέρει στις αρχές του 17ου Αιώνα, όπου τα περίτεχνα κεντημένα και διακοσμημένα με κοσμήματα ανδρικά κοστούμια, γίνονται πιο απλά, με λιτές γραμμές. Έτσι δημιουργούνται οι βάσεις για τα σημερινά κοστούμια, όπου οι φόρμες για τα ανδρικά κοστούμια  συνεχίζουν να εξελίσσονται όχι μόνο όσο αφορά το σακάκι και το γιλέκο αλλά και το παντελόνι.

Έτσι συναντάμε αρκετές διαφοροποιήσεις  οι οποίες ακολουθούν πιστά τις επιταγές της μόδας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λαμβάνει κάποιος υπ' όψη του όταν επιλέγει ένα κοστούμι είναι η περίσταση.  Ανάλογα με την περίσταση αρμόζουν τα κατάλληλα υφάσματα χρώματα αλλά και αξεσουάρ.

 

Business look

_____________________________________________________________

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανδρών που η δουλειά τους επιβάλλει να φορούν κοστούμι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δίκουμπα ή τρίκουμπα σακάκια. Χρωματικά το μαύρο είναι μια ασφαλής επιλογή τόσο το μπλε όσο και το γκρι όμως μπορούν να δώσουν το ιδανικό business look.
Για κοστούμια που αποτελούν καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας επιλέγουμε υφάσματα όπως wool - moher και super 100-120 τα οποία θα δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα για ένα ρούχο που μπορεί να μας συνοδεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες ως τις πρώτες βραδινές.

 

 

Τα Morning suits

_____________________________________________________________

Μπορούν με τον κατάλληλο συνδυασμό παντελονιού ή και ενός γιλέκου να μεταμορφωθούν σε ένα ρούχο που θα σας ακολουθεί πιστά σε ειδικές περιστάσεις. Μεγάλο θησαυρό  για την ανδρική γκαρνταρόμπα θα αποτελέσει αν επιλέξετε ένα σακάκι σε ολόμαλλο ύφασμα super'120-160 και σε χρώματα του μαύρου κ του μπλε καθώς και ένα παντελόνι στο ίδιο ύφασμα ή αν θέλουμε να είμαστε πιο British επιλεγούμε ριγέ σε αποχρώσεις του γρι και του μαύρου. Μεγάλο κεφάλαιο στο κοστούμι αποτελεί ο φόρος τιμής που του δίνουν οι καλλιτέχνες. Δεν είναι σίγουρα τυχαίο που δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες ακόμα και συγκροτήματα έχουν δημιουργήσει τάση γύρω από το όνομα τους από τις επιλογές κοστουμιών ανά εμφάνιση.

 

 

DINNER JACKET- Γαμπριάτικο κοστούμι

_____________________________________________________________

Δεν υπάρχει καλύτερη ακολουθία λέξεως μετά την λέξη γαμπρός. Είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Με την σωστή επιλογή ανάλογα με το ύφος του γάμου, του γαμπρού, τον σωματότυπο του καθώς και τα χρώματα του γάμου κάθε ύφασμα σχεδόν όπως κάθε χρώμα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό κοστούμι.  Θα ήταν παράπτωμα να μην αναφερθούμε στην κυριαρχία του λευκού πουκάμισου με το μαύρο κοστούμι, το οποίο τόσο σε κλασικές όσο σε σύγχρονες αλλά και εκκεντρικές γραμμές.

 
Ότι και να επιλέξετε, για την οποιαδήποτε περίπτωση το σίγουρο είναι πως ένα κοστούμι φτιαγμένο «στα μέτρα σας», με την επιλογή σας τόσο στο χρώμα όσο και στο ύφασμα θα βοηθήσει να δείχνετε κομψός και καλοντυμένος. Βέβαια δεν περιοριζόμαστε σε αυτά, μαζί θα διαλέξουμε και τα κουμπιά και τα τον γιακά και τις τσέπες.

 
   All Rights Reserved | Copyright 2012
 

Merkos Manolopoulos, Clothing atelier, Κοστούμια, Κοστούμι γαμπρού, Γαμπριάτικα κοστούμια, Πουκάμισα, Γιλέκα, Παπιγιόν, Παπούτσια, Ζώνες, Φράκο, Μανικετόκουμπα, Θεσσαλονίκη